ProfylaxkursHär kan du läsa mer om vad det innebär att gå en profylaxkurs hos Kvinnokraft.

Profylax betyder att förbereda och det är just det som ni kommer att göra: förbereda er inför födseln! Profylax är så mycket mer än att bara lära sig andningstekniker. Har du kunskap och förståelse om vad som händer i kroppen under födseln har du också lättare att möta allt som händer och känns under födandet. 

Profylaxkursen Extra Allt är en födelseförberedande kurs som passar förstföderskor lika bra som omföderskor. Tillsammans med din partner/ stödperson får ni verktyg att öva på ihop, ni får en möjlighet att öva och höra samma saker, allt för att vara så förberedda som möjligt för ert barns första födelsedag.

På profylaxkursen går vi igenom födandets olika faser, tränar på andning och avslappning, testar  massagetekniker och prövar ställningar som är gynnsamma för både dig och barnet under födandet. Din partner/stödperson får tips och råd för att kunna stötta dig på bästa sätt under födandet och vi pratar även om tankens kraft, målbilder samt andra mentala redskap som är värdefulla att ha med sig till den stundande födseln.

Efter genomgången kurs kommer du och din stödperson/ partner ha fått med er en mängd bra verktyg som ni har användning för innan, under samt efter födseln, som tex kunskap, trygghet, mod och kraft. Med vårt fantastiska kursmaterial som ni får med er hem kan ni fortsätta träna inför födsel även hemma! Vårt mål är att du och din partner/stödperson kommer att känna er som det bästa teamet inför ert barns födelse och att du ska föda av egen kraft och känna tillit till din kropp!

Vi erbjuder samma kurs ibland under en heldag, ibland uppdelad på två tillfällen.
Vid heldagskurs bryter vi för lunch till självkostnadspris. Vi bjuder alltid på enklare fika och dryck.

Profylax privat
För dig som önskar en privatkurs och ha din Profylax-Barnmorska helt för dig själv så erbjuder jag även det. Under denna kurs kan även din ”reservperson” vara med. Det är en person som kan närvara under födseln om den tilltänka stödpersonen/partnern inte kan närvara som planerat till exempel pga covidsmitta.
En bra lösning i dessa tider när allt är som det är. Ytterligare en fördel är att kursen kan hållas hemma hos er. För tänk, det är ju där, hemma hos er, som födsel kommer starta och också där du/ni kommer göra en stor del av jobbet.

Hör av dig så planerar vi in en tid som passar er (dag-kväll-vardag-helg). Kursen är ca 6-7 timmar lång. Kanske du och en kompis (och era partners) önskar gå en kurs ihop, hör av er så planerar vi in efter era önskemål. 

Omföderska
Väljer du som omföderska att gå en privatkurs så kan vi, förutom allt ovanstående, om du önskar även prata igenom din/dina förra födsel. Vad var bra och vad kan bli bättre/annorlunda denna gång.

När under graviditeten ska jag gå Profylaxkurs?
De flesta par väljer att gå en kurs runt graviditetsvecka 30-36. Då har man lagom med tid att träna hemma, förbereda sig inför födseln och skapa positiva målbilder. Vill ni gå tidigare eller senare så går det självklart också alldeles utmärkt.

Om jag inte har någon partner?
Självklart är också du mer än välkommen att gå kursen! Då är det bra att gå kursen tillsammans med den person som kommer vara med dig under födseln.

Anmälan & Pris
Anmälan gör du antingen via kontaktformuläret.
Pris 3690 kr/ par. Betalning sker via faktura som skickas ca 7 dagar innan kursstart.

Avbokningsregler:
– Avbokning kan göras kostnadsfritt fram till 14 dagar innan kursstart.
– Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med 25% av kursavgiften.
– Avbokning senare än 48 timmar innan kursstart debiteras med 50% av kursavgiften.
– Vid eventuell sjukdom kan kursen ombokas kostnadsfritt till ett senare tillfälle.
– Om kursen skulle bli inställd innan kursstart betalas kursavgiften tillbaka.
– OBS! Obetald kursavgift gäller inte som avbokning.